שמן קנאביס מתקלקל בעיקר בחשיפה לאוויר ולתנאי סביבה מוארים.
שמן הנשא יכול להתעפש כתוצאה מחמצון המתרחש בחשיפה לאוויר הפתוח ואילו החומרים הפעילים מאבדים מהפוטנטיות שלהם הן כתוצאה מחשיפה לאוויר והן מחשיפה לאור.
לכן, חשוב לשמור על תנאי אחסון נאותים של השמן.

מה זה שמן מקולקל או מעופש?

למרות ששמנים אינם מהווים מצע טוב לחיידקים ופטריות הרי שגם שמנים יכולים להתקלקל.
שמנים מתקלקלים כתוצאה מחשיפה לאוויר שגורמת לחמצון השמן.
יש שמנים בעלי נטייה רבה יותר לחמצון ואחרים פחות, שמנים בלתי רוויים הם בעלי נטייה רבה יותר להתחמצן ואילו שמנים רווים כמעט ולא מתחמצנים.
התהליך שבו שמן עובר חמצון חלקי או מלא, נקרא עיפוש (באנגלית: Rancidity).
אם ריחו של השמן מתקתק כמו דבק או בעל ריח מותסס אז סביר להניח שמדובר בשמן מעופש.
יש שמנים בעלי ריח מתוק אופייני ובמקרה כזה צריך לטעום בכדי לדעת אם השמן מעופש, שמנים ללא טעם יהיו שמנים שכנראה מעופשים.
כאשר משאירים את בקבוק השמן פתוח וחשוף לאוויר, הוא עובר תהליכי חמצון שגורמים לו להתעפש ולהתקלקל.

שמן קנאביס מיוצר משמן נשא וממיצוי קנאביס

שמן קנאביס מיוצר ממיצוי קנאביס המכיל את החומרים הפעילים שבצמח הקנאביס והמיצוי נמהל בשמן נשא כלשהו.
בדרך כלל משתמשים בשמני נשא כמו: שמן זית, שמן קוקוס, שמן זרעי המפ ושמנים נוספים.
שמן קנאביס מקולקל יכול להיות כזה ששמן הנשא בו התחמצן, התעפש והתקלקל ו/או שמיצוי הקנאביס בו איבד מהפוטנטיות שלו.
במחקר בדקו את הפרמטרים שמשפיעים על הקנבינואידים שבקנאביס בתנאי אחסון שונים.
במחקר נמצא כי חשיפה לאור היא בעלת המשמעות הרבה ביותר באיבוד הפוטנטיות של הקנבינואידים.
נראה כי לטמפרטורת אחסון עד 20 מעלות צלזסיוס אין כל השפעה שלילית על הקנבינואידים.
אך, גם כאן בדומה לשמן, חשיפה לאוויר גרמה לאיבוד משמעותי של קנבינואידים ולפגיעה בפוטנטיות של הקנאביס.
למרות ששמן קנאביס מתקלקל הרי, שהכמויות הקטנות שבהן נוטלים שמן קנאביס ובגלל דרך הצריכה שהיא בספיגה תת לשונית הרי שצריכה של שמן קנאביס שפג תוקפו והוא מעופש ומקולקל איננה מהווה בעיה בריאותית.

אחסון קנאביס

על מנת לשמור על אורך חיי מדף ארוכים של שמני קנאביס, רצוי לאחסן את השמנים במקום חשוך, בטמפרטורת החדר ובבקבוק אטום לאוויר (יש להקפיד לסגור את הפקק טוב).
ארון במטבח במקום גבוה שאינו זמין לילדים, יהיה מקום אחסון טוב לשמן קנאביס.