מהו תהליך הקיורינג בקנאביס?

אחד השלבים החשובים בהכנת פרחי הקנאביס לשימוש הוא תהליך הקיורינג (Curing).
לאחר קציר פרחי הקנאביס, יש צורך ליבש וליישן את הפרחים באופן שיסייע לשמר ולחזק את הטעם והארומה של הצמח באמצעות שמירה על הטרפנים והקנבינואידים והפחתת ריכוז הכלורופיל שגורם לטעם צמחי חזק ולא רצוי.
את העלים שקרובים לפרחים מסירים בתהליך שנקרא טרימינג (Trimming) שניתן לבצע כאשר הפרחים ירוקים וגם כאשר הם יבשים.
לאחר יבוש הפרחים והטרימינג פרחי הקנאביס יכולים לאבד כ-75% ממשקלם ההתחלתי.
חשוב שתהליך הייבוש לא התבצע מהר מידי וגם לא לאט מידי.
ייבוש מהיר מידי עלול לגרום לכך שהחלק החיצוני של הפרחים התייבש ואילו החלקים הפנימיים ישארו רטובים.
ייבוש איטי מידי עלול לגרום להתפתחות עובש על הפרחים.
תהליך הייבוש מתבצע באוויר הפתוח ולאחריו מתחיל תהליך הקיורינג.

תהליך הקיורינג

תהליך הקיורינג מתבצע במיכלים אטומים לאוויר, תהליך הקיורינג מפסיק את איבוד המים שבתהליך היישון והוא שומר על הטעם והארומה של הפרחים.
התהליך נמשך בין שבועיים ועד חודש והלחות במיכלים האוטומים צריכה להיות בין 55% עד 65%.
בזמן זה הלחות בפרחי הקנאביס ממשיכה לצאת מהחלק המרכזי של הצמח אל החלקים החיצוניים.
התהליך מתבצע בטמפרטורות נמוכות מ-10 מעליות צלזיוס בכדי לשמר את הטרפנים בצמח.
פרחי קנאביס שעברו קיורינג יכולים להשמר לאחר מכן, לזמן רב יותר מבלי לחשוש מהתפתחות עובש או איבוד הטרפנים והקנבינואידים שבצמח.
פרח קנאביס שעבר תהליך קיורינג איכותי, יכול להישמר במיכל אטום לאוויר ובמקום קריר וחשוך למשך תקופה של שנתיים, מבלי לאבד מהפוטנטיות שלו.
תהליך הקיורינג לא רק משמר את הטרפנים והקנבינואידים בצמח, בזמן הקיורינג הכלורופיל שבצמח מתפרק ובכך נפטרים מהטעם הצמחי החזק של הצמח שנגרם בשל תכולת הכלורופיל.
קנאביס נטול כלורופיל הוא בעל טעם לוואי פחות חזק ויותר עדין לעישון.